Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima, tijekom proteklih godina osigurane su police osiguranja života u vrijednosti od milijun kuna za 22 djece i mladih smještenih u Caritasovim domovima.

Sa željom da im se pruži još veća podrška i sigurnost, pokrenut je projekt izgradnje objekta za privremeni smještaj mladih koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom, kao i za siromašne studente. Projekt bi trebao mladima pružiti privremeni smještaj tijekom prelaska iz domskog u samostalni život. Kapacitet doma je trideset i jedno mjesto.

Pozivamo Vas da dobrovoljnim prilogom ili kupnjom svijeća podržite ovaj Caritasov projekt te budete kamenčić u mozaiku izgradnje privremenog skloništa za mlade koji kucaju na vrata naše dobrote i milosrđa.

Svijeće se mogu nabaviti u Caritasu, na adresi Vlaška 36, Zagreb, te u župama Zagrebačke nadbiskupije, posebno u župama Katedralnog i Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Od 29. listopada do 2. studenoga 2016. godine svijeće se mogu kupiti i na Caritasovim štandovima ispred groblja Mirogoj i Miroševac, na Trgu bana J. Jelačića te ispred Katedrale.

* * *

Osim kupnjom svijeća sugrađani se u akciju mogu uključiti i uplatom dobrovoljnog priloga na blagajni Caritasa (Vlaška 36) ili na račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije:

Uplate iz Hrvatske: Privredna banka Zagreb: IBAN HR14 2340 0091 1103 4316 6

Uplate iz inozemstva: SWIFT PBZG HR2X, IBAN HR14 2340 0091 1103 4316 6

Poziv na broj: 07015

Opis plaćanja: Dobrovoljni prilog za izgradnju objekta za mlade

Mogućnost online uplate preko linka ovdje.

CZN | Bitno.net