Dragi čitatelji, kao što vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za idući mjesec bit će slavljena u utorak 1. siječnja u 7,30 sati u franjevačkoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije u Pazinu.

Južnoslavenska konferencija provincijalnih ministara na sjednici koja je održana 22. listopada u Pazinu uspostavila je Kuću molitve u Franjevačkom samostanu Pohođenja Blažene Djevice Marije u Pazinu. Pritom je odobren Pravilnik Kuće molitve, a ustrojeno je i bratstvo koje sada čine trojica braće: fra Darko Tepert, fra Josip Vlašić i fra Marinko Klaić.

Nakon dvogodišnjega razdoblja u kojem je ovo bratstvo djelovalo pod izravnom odgovornošću Generalnoga ministra, sada je uspostavljeno unutar Konferencije kao Kuća molitve koja ima poslanje da svoj Manjoj braći u Konferenciji, Franjevačkoj obitelji, drugim redovnicima i redovnicama, dijecezanskim svećenicima i laicima pruži mogućnost kraćeg ili dužeg boravka u ambijentu sabranosti i molitve, njegujući kontemplativnu dimenziju našega franjevačkog poziva, ali i evangelizaciju u malenosti.

Braća koja žive u Kući molitve u prvom su redu posvećena molitvi s poslanjem da imaju duh molitve i pobožnosti i da ga približavaju drugim osobama u ozračju šutnje i sabranosti prema smjernicama našega Reda za samotišta i kuće molitve.

Braća u ovoj kući njeguju zajedničku i kontemplativnu molitvu časoslova, zajedničko molitveno čitanje Svetoga pisma i svakodnevno osobno razmatranje u trajanju od sat vremena. Jednom tjedno obdržavaju post i šutnju, a jednom godišnje povlače se u ‘pustinju’ u trajanju od sedam dana. Braća nastoje živjeti u jednostavnosti, dajući važnost fizičkom radu i brinući se sami oko kućnih poslova, te živeći bez stalnih prihoda, od Božje providnosti. U takvu stilu života nalaze i prigodu za evangelizaciju.

Kroz dan braća vrijeme posvećuju zajedničkom i osobnom molitvom, duhovnim čitanjem i radom. Tu je i evangelizacija kako kroz brojne susrete i razgovore s osobama koje dolaze iz Pazina i okolice, kroz tjedne biblijske susrete ili mjesečne mise mladih, tako i putem već poznatih e-duhovnih vježbi.

Gosti u Kući molitve obvezani su čuvati sabranost i molitvu, sudjelovati u molitvenom životu bratstva, te, prema mogućnostima, i u radu u bratstvu. Bratstvo prati goste u Kući molitve u njihovu traženju Boga kroz pastoral molitve dajući i neke naputke u smislu franjevačke pedagogije molitve.

Gosti Kuće molitve mogu biti pojedinci ili manje skupine, a braća Kuće molitve na raspolaganju su im za razgovor i, prema dogovoru, za vođenje duhovne obnove.

Pronaći ih možete na njihovoj Facebook stranici!

Zahvaljujemo našim franjevcima što će slaviti svetu misu na našu nakanu i želimo da njih i njihovo djelovanje prati Božji blagoslov!

Potičemo vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu Portala. Pridružiti se možete ovdje!

Vaš Bitno.net