O LJUDSKOM DOSTOJANSTVU

Tomislav Ivančić: Evo gdje leži početak ozdravljenja naših rana…

Obično ranjenim i uvrijeđenima treba najprije pokazati njihovo temeljno dostojanstvo

Foto: Shutterstock.com

Svatko od nas je osoba i tu je vrhunsko dostojanstvo svakoga od nas. Živjeti u skladu sa svojim sposobnostima, to je pravi život. Ne imitirati druge, nego živjeti svoj život. Obično ranjenim i uvrijeđenima treba najprije pokazati njihovo temeljno dostojanstvo. Nakon toga je moguće sve drugo. Bog je tebe htio, želio, stvorio, baš ti si mu se svidio. To je tvoje vrhunsko dostojanstvo, koje ti nitko ne može pogaziti. Bog je došao na Zemlju, uzeo naše čovještvo, umro i uskrsnuo za tebe i svakog čovjeka.

Što je to u čovjeku tako silno da Bog sve daje za nas? U tome je naše dostojanstvo, ne u nekim poslovima i javnoj slavi. Poniznima se Bog daruje, koji se nemaju čime hvaliti, a oholi ostaju nenagrađeni. Božje djelo u nama je naše dostojanstvo, a ne naša djela, uspjesi i karijera. Upoznaj čovječe svoje dostojanstvo, i ti kršćanine svoje.

Tu leži početak ozdravljenja naših rana i uvreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Svestrana izranjenost čovjeka”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.


Objavljeno: 27. veljače 2020.

Možda vam se svidi