Puno je ljudi koje muči promjena vremena. Oni kišu nazivaju ružnim imenom, a sunce lijepim. Oni osjete kad se izdaleka približava kišno vrijeme te plaču i uzdišu makar svijetli još danima sunce. Kako se osloboditi tog sindroma vremena?

Treba naglasak prebaciti na unutarnje doživljavanje. Umjesto da pazimo na promjene vremena da radije pripazimo na promjene naših raspoloženja prema ljudima. Jer osjetljivost na vrijeme je simptom osjetljivosti na događaje i ljude. Kad vidiš da ti se približava nesimpatičan čovjek reagiraš smrknutošću, nevoljkošću, mrzovoljom ili bježiš od tog čovjeka. Tako se to raspoloženje upiše u mozak i organizam iz toga reagira i na vrijeme i ne samo na njega.

Ozdravljenje je u tome da oprostiš ljudima protiv kojih tvoj organizam reagira, da Bogu za njih zahvaljuješ, da shvatiš da u njihovoj dubini postoji simpatija prema tebi. Vidjet ćeš, već nakon nekoliko dana uzimanja tih duhovnih lijekova osjetit ćeš da ne primjećuješ promjene vremena. Osim toga, svaki dan učini nešto dobra, zavoli nekoga, s nekim razgovaraj, izreci nešto lijepo o nekome. Tako će se u tebi učvrstiti stalno sunčano vrijeme.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Vapaj duše”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.