Na koji način se odvija vaš život? Jeste li jedan od onih koji je neprestano u potrazi za novim izazovima i iskustvima ili samo čekate da vas zahvati neki val promjene, bilo da dolazi od drugoga ili neke vanjske inspiracije, pa da se nešto pokrene u vašem životu?

Možda se dovijeka žalite na monotoniju života i pitate se ima li smisla živjeti? Kakva god bila vaša razmišljanja o sebi i smislu života, možete se naći samo između dvaju prav­aca. Ili ste onaj koji vodi, ili ste onaj koji je vođen. Trećeg puta nema.

Dopuštati drugima da oblikuju vaš život ne znači dati drugima povjerenje, već znači ubiti u sebi onu iskonsku kli­cu života koja teži da stvara, da raste i da se razvija. Duboko u svakom čovjeku nalazi se težnja za srećom. U svakome od nas ta težnja je ona jedinstvena crta koju samo mi razum­ijemo. Sreća drugoga nije identična vašoj sreći jer vrijednosti drugoga nisu identične vašim vrijednostima.

Potrebno je dakle ući duboko u sebe i otkriti koji nas motor pokreće. Postanite svjesni da vam ne trebaju tuđa vesla da bi se vaš brod pokrenuo, jer unutar sebe vi već imate jedinstven i neponovljiv motor. Pokrenite svoj brod, pokrenite svoj život. Želite li se cijeli život žaliti na vjetrove koji dolaze iz pogrešnog pravca? Želite li cijeli život s čežnjom gledati na otvoreno more, a imali ste mogućnost izaći iz luke i otploviti svijetom… Nemojte samo govoriti „kasnije“ jer kasnije nikada ne dolazi.

Stvarajte život sada, oblikujte ga onako kako vi doista želite. Postanite pokretači jer samo tako na kraju života nećete žaliti kuda je iscurilo vaše vrijeme. Želite li u riznici sjećanja imati ono što je doista vrijedno tada nećete gubiti ni jedan slobodni trenutak. Vaša svijest i sloboda dva su vesla kojima već danas možete krenuti u pravcu u kojem želite poći.

Mario Žuvela | Bitno.net