„Težiš velikim stvarima? Počni s malim.“ (sv. Augustin)

 „Tijekom ove nove godine odlučujem početi novi život. Ne znam što će mi se tijekom godine dogoditi, ali tebi se u potpunosti predajem, moj Bože. Sve moje težnje i naklonosti bit će za Tebe. Osjećam se tako slabo, dragi Isuse, ali s Tvojom pomoći se nadam i odlučujem živjeti drugačiji život,  život bliži Tebi.“ (sv. Gemma Galgani)

„Kad god počinješ neko dobro djelo, prvo trebaš Kristu, našem Gospodinu, uputiti neodgodivu molbu da to djelo dovede do savršenstva.“ (sv. Benedikt)

 „Imaj strpljenja u svim stvarima, ali ponajviše imaj strpljenja sa sobom. Ne gubi hrabrost u razmatranju vlastitih slabosti već ih isti tren kreni popraviti – svaki dan iznova počni taj zadatak.“ (sv. Franjo Saleški)

„Svijet će se promijeniti samo ako se promijene ljudi. Da bi se promijenili, ljudi trebaju svjetlo koje dolazi od Boga, svjetlo koje tako neočekivano [na večer Božića] ulazi u našu noć.“ (papa Benedikt XVI.)

 „Nikad nemoj zaboraviti da samo dvije filozofije mogu vladati tvojim životom. Prva je ona križa, koja počinje postom i završava gozbom. Druga je ona Sotone, koja počinje gozbom i završava glavoboljom.“ (sluga Božji Fulton Sheen)

„Živjeti znači mijenjati se. Biti savršen znači promijeniti se često.“ (sv. John Henry Newman)

„Kada sam jedan dan odlučila vježbati određenu vrlinu, pala sam u porok suprotan toj vrlini deset puta češće nego druge dane. Navečer sam razmatrala zašto sam tako nevjerojatno posrnula i čula sam riječi: ‘Previše si računala na sebe i premalo na mene.’ Tada sam razumjela uzrok svog posrtanja.“ (sv. Faustina)

„Učini nešto lijepo za Gospodina. Učini to svojim životom. Učini to svaki dan. Učini to na svoj način, ali učini to!“ (sv. Majka Terezija)

Pitanja za razmatranje: 

Hoće li mi moje novogodišnje odluke pomoći da budem bliže Kristu?

Činim li nešto za vlastiti napredak u 2020.?

Koje ću konkretne korake poduzeti za ostvarivanje svojih ciljeva?

Kome ću odgovarati za svoje postupke?

Molitva: Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Neka te licem svojim obasja, milostiv neka ti bude! Neka Gospodin skrene svoj pogled k tebi i neka ti podari mir! (Knjiga brojeva 6,22)

Becky Roach | Catholic link

Prevela: Dubravka Sertić | Bitno.net