Stani pred Boga i pusti da te on obasjava, sunčaj se. Pogledaj sve svoje rane od djetinjstva nadalje, posvijesti si da je Isus uvijek bio s tobom. Oprosti onima koji su te ranjavali.

Isus sve zna, poznaje svaku pojedinost, on te voli.

Hvali Isusa.

Osjeti i promatraj svoju dušu u naručju Boga Oca.

Odatle crpi snagu, mir i Božju nježnost.

Sveto pismo govori o tome da nas je oblikovala Božja ruka, da nas je urezao u svoje dlanove, da nas nikada neće napustiti. Bog jest ljubav, a ne samo da te ljubi. Kad bi te Bog samo ljubio, moglo bi se dogoditi da te katkad i ne ljubi. Ali to ne može biti, jer Bog jest ljubav i ne može ne ljubiti.

Ako nisi imao oca ili je on bio jako strog, grub i maltretirao te, najbolji je lijek tako se nasloniti na Božje grudi da možeš osjetiti njegovu ljubav i u njoj uživati.

Ako tvoja majka nije osjećala prema tebi ljubavi i nježnosti, ako je bila stroga, depresivna, ako se samosažalijevala, stalno sama nad sobom kukala, tada vidi i osjeti dušu u naručju Majke Božje na isti način.

Čini tako više puta na dan u tijeku nekoliko dana dok ne osjetiš da u tvoje srce dolazi povjerenje, da dobivaš ljubav i sigurnost, da tvoje srce i čitavo tvoje tijelo raste i cvjeta. Tada možeš prihvatiti i ljubav.

Malo ima ljudi koji mogu vjerovati da ih Bog voli. Većinom osjećaju strah od Boga, jer su često griješili i boje se kazne i pakla. Ako nemamo nikakvog molitvenog života, Bog nam ostaje nepoznat. S Duhom Svetim dolazi i Božja ljubav, i tako postajemo sigurni da i nas Bog ljubi. Tada se možemo prepustiti kao dijete jer znamo da smo voljeni.

Gornji tekst je izvadak iz knjige sa seminara prof. dr. Tomislava Ivančića “Molitva koja liječi”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.