Ovu godinu vjerojatno nikada nećemo zaboraviti. Započeli smo je u nadi i s povjerenjem, ali su se onda zaredali teški događaji, poput koronavirusa i požara, zbog kojih ćemo imati trajnu uspomenu na 2020. godinu, piše Aleteia.

Amerikanka Beverly Geer na svom je Facebook profilu prepričala događaj koji bi svima nama mogao pomoći u prepoznavanju onoga što je bitno u životu, pa tako i u ovoj teškoj godini kroz koju upravo prolazimo. Evo što je napisala:

„Ponekad se samo želim zaustaviti. Razgovori o koronavirusu, prosvjedima, pljačkama, o brutalnostima. Izgubila sam smjer. Uvjerili su me da je ovo ‘novo normalno’ postalo stvaran život… Onda sam upoznala 87-godišnjeg starca koji je u životu prošao dječju paralitu, difteriju, prosvjede protiv rata u Vijetnamu…, ali je i dalje  oduševljen životom. Bio je iznenađen kada sam mu rekla da je ova godina za njega sigurno bila posebno izazovna. Pogledao me je direktno u oči i rekao da nije. ‘Odavno sam naučio da na svijet ne gledam kroz naslove novina nego kroz ljude koji me okružuju. Sada na svijet gledam svjestan snažne ljubavi. Stoga sam odlučio sastavljati vlastite naslove: Muž danas voli svoju ženu. Obitelj je sve ostavila kako bi posjetila svoju staru baku.’ Onda me je uzeo za ruku i rekao: ‘Starac je pronašao novog prijatelja.’

Njegove su se riječi sudarile s mojim brigama i oslobodile me od tereta za koji sam se čvrsto držala. Moje brige su otplutale, a ja sam ostala s obnovljenim duhom. I s novim vlastitim naslovom: ‘Žena preplavljena duhom ljubaznosti i spoznajom kako je ljubav beskrajna’.”

Sometimes I just want it to stop. Talk of Covid, protests, looting, brutality. I lose my way. Become convinced that this…

Objavljuje Beverly GeerSrijeda, 3. lipnja 2020.