Kad sam tek pokrenuo posao za psihološko savjetovanje, zaposlio sam ženu na dvadeset sati tjedno kako bi mi vodila ured. Njezina drugog dana u uredu povjerio sam joj gomilu zadataka koje je trebala izvršiti. Desetak minuta kasnije pokucala mi je na vrata sa snopom papira u rukama.

„Kako vam mogu pomoći, Laurie?“ upitao sam.

„Imate problem“, odgovorila je.

„Doista? Kakav problem?“ upitao sam nemajući pojma o čemu govori.

„Zaposlili ste me na dvadeset sati tjedno, a upravo ste mi povjerili količinu posla za četrdeset sati. Kojih dvadeset želite da prvo izvršim?“

Bila je u pravu. Doista sam imao problem. Nisam bio dobro rasporedio posao. Trebao sam ili odrediti veći budžet za pomoć u uredu, ili odustati od nekih projekata, ili još nekog zaposliti. U svakom je slučaju bila u pravu: bio je to moj problem, a ne njezin. Morao sam za njega preuzeti odgovornost i riješiti ga. Laurie mi je zapravo dobacila u lice staru mudrost: „Tvoje loše planiranje ne znači da ja moram žešće prionuti uz posao.“

Mnogi šefovi nemaju te sreće. Njihovi zaposlenici preuzimaju odgovornost za njihovo pomanjkanje planiranja i nikad prema njima ne postavljaju granice. Tako šefovi nisu prisiljeni da razmotre svoj nedostatak granica sve dok nije prekasno, sve dok ne izgube dobra zaposlenika zato što se iscrpio ili sagorio. Takvi šefovi trebaju jasne granice, no mnogi se zaposlenici boje postaviti ih onako kako je to učinila Laurie zato što očajnički trebaju posao ili se boje prijekora.

Ako ste u situaciji da radite mnogo dodatnog posla zato što trebate posao i zato što se bojite otkaza, imate problem. Ako radite više prekovremenih sati no što biste htjeli, rob ste svog posla. Rob ste, a ne zaposlenik pod ugovorom. Jasni i odgovorni ugovori svim uključenim stranama govore što se od njih očekuje i mogu se dosljedno provoditi. Sva radna mjesta trebaju imati jasne opise dužnosti i kvalifikacija.

Koliko god to teško zvučalo, trebate preuzeti odgovornost za sebe i poduzeti korake potrebne za promjenu situacije u kojoj se nalazite. Evo nekoliko prijedloga što biste možda trebali učiniti:

  • Postavite granice na radnom mjestu. Odlučite koliko ste prekovremenih sati spremni odraditi. Nešto prekovremenog rada očekuje se od vas u vrijeme sezonskih gužvi.
  • Pomno proučite opis svog radnog mjesta, ako takav opis uopće postoji.
  • Sastavite popis zadaća koje morate izvršiti tijekom sljedećeg mjeseca. Načinite kopiju tog popisa i svakom zadatku dodijelite razinu prioriteta. Na popisu označite sve zadaće koje se ne uklapaju u opis vašega radnog mjesta.
  • Zakažite sastanak sa svojim šefom kako biste s njim raspravili o vašoj preopterećenosti poslom. Zajedno s njim razmotrite popis zadaća koje trebate izvršiti tijekom sljedećeg mjeseca. Zamolite šefa da vam kaže koje su od njih prioritetne. Ako vaš šef želi da sve te zadaće budu izvršene, a vi to niste u stanju obaviti u okviru vremena koje ste spremni posvetiti poslu, vaš će šef možda morati privremeno angažirati ispomoć. Možda ćete u ovom trenutku sa šefom trebati proučiti i opis vašega radnog mjesta ako smatrate da obavljate zadaće koje su izvan opisa vašeg posla.

Ako vaš šef i dalje prema vama ima nerazumna očekivanja, možda biste trebali na sljedeći sastanak povesti jednog ili dvojicu kolega (vidi Evanđelje po Mateju, pogl. 18) ili biste radije o problemu razgovarali s nadležnom osobom iz kadrovske službe. Ako čak i nakon toga vaš šef ostane nerazuman u svojim stavovima o tome što sve smatra da trebate obaviti, možda biste trebali početi tragati za novim poslovnim prilikama unutar tvrtke ili izvan nje.

Možda ćete trebati upisati neki tečaj u večernjoj ili dopisnoj školi kako biste si otvorili nove mogućnosti. Možda ćete morati pročitati stotine oglasa s ponudama za posao, odvojiti više vremena za istraživanje profesionalnih mrežnih stranica na internetu, doraditi svoj životopis. Možda ćete poželjeti pokrenuti vlastiti posao ili reorganizirati svoj budžet i stvoriti si rezervu za „crne dane“ kako biste preživjeli razdoblje između napuštanja trenutnoga radnog mjesta i pronalaska novog.

Što god učinili, ne zaboravite da je vaša preopterećenost poslom vaša odgovornost i vaš problem. Ako vas posao izluđuje, morate nešto poduzeti u vezi s tim. Prihvatite problem kao svoj. Prestanite biti žrtva situacije koja vas vrijeđa i počnite postavljati neke granice.

Gornji tekst izvadak je iz knjige Henryja Clouda i Johna Townsenda “Granice”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net