Ako želite rasti u velikodušnosti, ključno je imati poslanje/misiju kao i osjećaj za poslanje/misiju. Trebali biste otkriti svoje jedinstveno poslanje, zapisati ga i zatim provesti u život.

Poziv na djelovanje

Poslanje nije poziv. Poziv je apel čovjeku da živi, misli, osjeća i djeluje na određen način. Poslanje je apel čovjeku da nešto učini. Poziv uvijek dolazi od Boga. Poslanje je najčešće plod ljudskoga razmišljanja iako ne treba isključiti ni božansko poslanje koje Bog izravno potiče (Mojsije, Ivana Orleanska, Majka Terezija iz Calcutte, itd.).

Naš poziv okvir je u kojemu otkrivamo i izvršavamo svoje poslanje/misiju, tvoreći naš specifični doprinos čovječanstvu. Bez poziva, liderstvo je bez svrhe; bez poslanja, lišeno je sadržaja. Mnogi ljudi imaju jasnu svijest o svojemu pozivu, ali imaju problema s otkrivanjem svojega poslanja. To je stoga što nisu dovoljno svjesni svojih talenata ili su nedovoljno maštoviti. I obratno, mnogi znaju da imaju poslanje, ali ne znaju da imaju poziv. To je zato što im je vjerski osjećaj nedovoljno razvijen.

Postavite sebi dva pitanja

Želite li otkriti svoje poslanje, postavite sebi dva pitanja:

  1. Tko sam ja (Koja je moja životna priča i koji je moj talent?)
  2. Na koji sam kulturni ili društveni izazov pozvan odgovoriti sa žarom i požrtvovnošću?

Poznavanje sebe i svijeta daje nam temeljne informacije nužne za otkrivanje poslanja…

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Od temperamenta do karaktera”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.