Časna sestra Ljubica Bernardica Kovač desetljećima se nesebično posvećivala brizi za bližnje svakodnevno primajući brojne ljude s različitim zdravstvenim tegobama i učinkovito im pomažući prirodnim ljekovitim pripravcima. Njezino bogato znanje i iskustvo, kojim je pomogla mnogim ljudima, sabrano je u jedinstvenoj knjizi “Biljne terapije i recepti”, koja donosi blago prokušanih znanja o ljekovitom bilju kao daru iz Božje ruke.

Danas vam iz knjige sestre Ljubice donosimo recept za lijek za poboljšanje cirkulacije:

Lijek za poboljšanje cirkulacije

Sastav:
– celer (Apium graveolens) 1 kg
– limun (Citrus limon) 1 kg
– kadulja (Salvia officinalis) 1 šalica

Priprema:

Isjeckati 1 kg celera (Apium graveolens) i staviti u posudu. Celer preliti jednom litrom uzavrele vode te ga dobro zbiti i poklopiti. Hladiti 4 sata. Zatim očistiti i isjeckati 1 kg limuna (Citrus limon) i nadodati u ohlađeni celer, uz 2 litre hladne vode. Sve dobro izmiješati te ostaviti 3 sata da stoji. U tu masu treba nadodati 1 šalicu čaja od kadulje (konzervans). Procijediti, staviti u plastične boce i zamrznuti, a bocu s lijekom koji se pije odmah držati u običnome hladnjaku. Dnevno piti tri puta, po 1 čašu od 1⁄2 dcl, prije svakoga glavnog obroka. Možete piti lijek i iza jela ako vam je želudac osjetljiv na kiselinu.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Biljne terapije i recepti”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.