Blaženi papa Ivan Pavao II. nesumnjivo je najveća i najznačajnija osoba našega doba, a njegovo će duhovno naslijeđe snažno živjeti i u budućnosti.  Nije stoga čudno da je najveća i najpotpunija biografija Ivana Pavla II. postala svjetski izdavački hit. Hrvatsko izdanje te knjige upravo je objavila nakladna kuća Verbum.

Autor knjige je Andrea Riccardi, povjesničar koji je dobro poznavao Ivana Pavla II. i intenzivno s njim surađivao, a ova iznimno informativna knjiga prvi je pravi životopis pisan na znanstvenoj i dokumentarnoj osnovi te svjedočanstvo o velikomu Papi koji još uvijek živi u sjećanju milijuna ljudi.

Verbumova najopsežnija i najpotpunija biografija bl. Ivana Pavla II. na preko 500 stranica otkriva mnoge nepoznate detalje o Papinu životu, rasvjetljavajući tako i cjelokupnu suvremenu vjersku i društvenu povijest na koju je ovaj veliki Papa bitno utjecao. Zbog svoje cjelovitosti i znanstvenoga pristupa, bogatstva izvora, korištenja do sada nepoznatih arhivskih podataka i neobjavljenih osobnih svjedočanstava te zbog sadržajnih osobnih sjećanja, anegdota i zanimljivosti ova jedinstvena knjiga nazvana je “Enciklopedija Ivana Pavla II.” i “Definitivna biografija Ivana Pavla II.”.

Poseban predgovor hrvatskom izdanju knjige napisao je mons. Nikola Eterović, glavni tajnik Biskupske Sinode,  koji je istakao da knjiga nastoji prići na objektivan način i sa simpatijom pontifikatu blaženoga Ivana Pavla II. Uz to, u njoj se donosi obilje podataka, od kojih neki do sada nepoznati. Čitatelji ovoga vrijednoga djela bolje će upoznati karizmatsku osobu Ivana Pavla II., zaključuje nadbiskup Eterović

Zanimanje za knjigu „Ivan Pavao II. Biografija“, su već pokazali i hrvatski mediji, pa je tako Večernji list knjigu opisao kao „napeti povijesno-politički triler“.

Ovu jedinstvenu biografiju Ivana Pavla II. je osim u knjižarama Verbum moguće naručiti i pouzećem na kućnu adresu preko Verbumove web knjižare www.verbum.hr.

Više podataka o knjizi možete saznati na ovome linku, na kojem je moguće i virtualno prelistati knjigu.

Bitno.net