Kiko Arguello Kerigma

U svojoj mladosti, već kao afirmirani slikar, Kiko Argüello unatoč uspjehu svojih djela, ne nalazi razloga za život te razmišlja o samoubojstvu. Tijekom te egzistencijalne krize u dobi od 25 godina ostavlja sve i odlazi živjeti među najsiromašnije, u barake Palomeras Altasa u predgrađu Madrida, među Cigane, beskućnike i prostitutke, uvjeren da je Krist prisutan u trpljenju nezaštićenih. Uz Bibliju i gitaru, zajedno s misionarkom Carmen Hernández započinje govoriti o Bogu i Isusu Kristu tim ljudima. Na taj je način među siromasima rođena prva zajednicama Neokatekumenskoga puta, koja zahvaljujući tadašnjem nadbiskupu Madrida postaje “sjeme” zasađeno prvi put u Madridu, odakle se proširuje diljem svijeta, a danas je prisutna u 101 zemlji svijeta.

Uz osobnu životnu ispovijest knjiga sadrži također i kerigmu, Kikov navještaj vjere, naslovljenu “Tri anđela”, koja je, kako u komentaru ističe kardinal Schönborn, “snažan poziv na osobno obraćenje”. U toj kerigmi se preko triju dijaloga anđela i žene, egzistencijalnim ključem rasvjetljavaju najznačajnije etape povijesti spasenja i donosi shvaćanje čovjeka i životnog smisla u svjetlu objave.

Knjiga je posebice aktualna u kontekstu nove evangelizacije i s obzirom na Godinu vjere. Knjiga će biti predstavljena javnosti u Splitu, 12. ožujka u 20 sati, u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa. (ika/bitno.net)

Knjigu možete virtualno prelistati i o njoj više saznati na linku ovdje.