Krunica s razmatranjima pape Franje

Upravo objavljena knjiga “Krunica s razmatranjima pape Franje” s poticajnim meditacijama pape Franje, pomoći će čitatelju da na dubok način proživi molitvu krunice, razmatrajući o ključnim događajima otajstva Isusova života, smrti i uskrsnuća u zajedništvu s Marijom, posrednicom svih milosti. Svojim neposrednim, jasnim i dubokim mislima Papa se obraća izravno srcu svakoga čitatelja, ističući: “Promatrajući našu lijepu, bezgrješnu Majku prepoznajemo i našu istinsku sudbinu, naš najdublji poziv: da budemo ljubljeni, preobraženi ljubavlju, preobraženi Božjom ljepotom.”

Osim poticajnih Papinih meditacija na temu otajstva krunice, sabranih iz više različitih govora i tekstova, knjiga sadrži i dijelove koji će biti od koristi svim vjernicima, bilo da već mole krunicu ili tek žele naučiti tu drevnu kršćansku molitvu.

Tu su tako detaljne upute za molitvu krunice, zatim tumačenje uvjeta za potpuni oprost povezan uz molitvu ove omiljene pobožnosti svih naraštaja, kao i petnaest obećanja moliteljima krunice koje je Blažena Djevica Marija objavila bl. Alanu de la Rocheu. Knjizi je pridodano i nekoliko prekrasnih Papinih molitava koje je uputio Mariji u važnim trenutcima svojega pontifikata.

Kako se u predgovoru ističe, moliti krunicu znači promatrati Isusa Marijinim pogledom, dopuštajući da on vodi naše korake. To znači željeti učiniti velikima ne sebe same, vlastito ime, vlastito ja, nego dati prostora Bogu, slaviti njegovo ime, učiniti ga prisutnim u našemu životu te, po nama, u povijesti svijeta.

Krunica tako shvaćena označava ritam ljudskog života koji se usklađuje s Božanskim ritmom. Ova “Krunica s razmatranjima pape Franje” izvrsno je pomagalo na tom putu. Više o knjizi možete saznajte na linku ovdje.

Bitno.net