U ovoj molitveno-meditativnoj poemi fra Andrija Bilokapić razmatra sedam Isusovih riječi na križu, zapisanih u evanđeljima. Poema je, u skladu s tim, podijeljena u sedam molitvenih meditacija kojima je pridodana uvodna molitva-meditacija, naslovljena Oporuka, i zaključna, naslovljena Prema punini sretnog dočetka.

U ovom vazmenom vremenu u kojem slavimo Uskrs tijekom 50 dana, koji su zapravo kao jedan veliki Uskrs, čitanje ovih tekstova dat će im posebnu, vazmenu perspektivu. 

Ovaj hvalospjev Ljubavi fra Andrija Bilokapić zapisao je za vrijeme dok ga je bolest iscrpljivala, dok se trgao od nje. Naslovio ga je — sukladno svome cjeloživotnom iskustvu — »Raskošno razdavanje — S križa oporuka«. Jer to je temeljna istina o Božjem životu s čovjekom. Bog se u svom hodu s čovjekom razdaje bez pridržaja. Razdaje čitav.

Kako kaže Stjepan Lice u pogovoru ovoj knjizi: „Ova knjiga nije namijenjena samo čitanju. S njom se — nju se — živi.“

Knjigu Raskošno razdavanje članovi Kluba prijatelja portala bitno.net do kraja siječnja mogu kupiti po 20 % nižoj cijeni (8,49 € umjesto 10,62 €) u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr s pomoću promo koda koji će primiti putem posebnog newslettera.

Ako još niste član Kluba prijatelja portala Bitno.net, prijavnicu možete ispuniti ovdje te se informirati o nizu pogodnosti koje članstvo donosi.