Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ otvara se u četvrtak, 23. veljače u galeriji „Laudato Corde“ u Kvaternik Plaza, Maksimirska 10 u Zagrebu.

Izlozba

Riječ je o izložbi crteža s likovima najvećih hrvatskih duhovnih velikana viđenih umjetničkim očima hrvatskih umjetnika. Autor izložbe je dr. sc. Tomislav Buntak, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Prigodan program voditi će Tanja Popec u kojem sudjeluju Tomislav Buntak, autor izložbe te Ksenija Abramović, vlasnica galerije Laudato Corde, dok će u glazbeno-umjetničkom djelu programa nastupiti klapa “Slavić” i zbor mladih “The Messengers“.

Na izložbi radove izlažu Matko Antolčić, Tomislav Buntak, Ivan Fiolić, Koraljka Kovač, Milan Trenc, Maja Vidović i Josip Zanki. Izložba će ostati otvorena do 9. ožujka.

Umjetnici su istraživali život i sudbinu svetih i blaženih te su tim nadahnućem stvarali umjetničko djelo. Njihovi crteži dotiču prostor slobodnog umjetničkog pristupa – od skice do gotovih djela.

Izložbu prati sadržajan katalog u kojem su prikazani radovi svih autora izložbe, a objavljen je i popis svih hrvatskih svetaca i blaženika te slugu i službenica Božjih te su prikazani radovi svih autora izložbe.

Laudato.hr