John-Pridmore

Životna ispovijest Johna Pridmorea ostavlja bez daha. Bio je jedna od glavnih “faca” u londonskome podzemlju. Njegove su jakne bile skrojene tako da u njih može sakriti mačetu i bokser. Poslovi s drogom učinili su ga bogatim. Imao je luksuzan penthouse, sportska auta i lijepe žene. Gotovo je ubio čovjeka ispred noćnoga kluba. Tada se dogodilo nešto izvanredno što ga je nepovratno promijenilo…

pridemore mala

O tome sam priča u  otvorenoj i iskrenoj ispovijesti uobličenoj u knjigu Ispovijest londonskoga gangstera, koja je postala međunarodni bestseler, a koja je sada dostupna i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum.

John Pridmore odrastao je u londonskom East Endu. Već s 11 godina počeo je krasti, što ga je vodilo u provale i razbojništva. Zbog kriminala je završio u zatvoru za maloljetnike. Radio je kao izbacivač u noćnim klubovima u West Endu što ga je povezalo s najopakijim bandama i uvelo ga u mračan svijet trgovine drogom, reketarenja i nasilničkog kriminala. U jednom od obračuna je toliko pretukao čovjeka, da je bježeći s mjesta događaja mislio da je počinio ubojstvo. Uslijedio je nadnaravni obrat i mukotrpan put traženja samoga sebe i Boga… O tom obratu, kao i o svom životu prije i poslije obraćenja vrlo dojmljivo pripovijeda u knjizi za koju oni koji su je pročitali kažu da je nisu mogli ispustiti iz ruku dok je nisu iščitali do kraja. Dio knjige dostupan je za čitanje online na linku ovdje.

John danas živi mirnim životom, trošeći glavninu vremena na to da mnogobrojnim slušateljima posvjedoči o Božjoj milosti i snažnoj promjeni koju ona može izazvati u svakom čovjeku. U predgovoru hrvatskom izdanju knjige Ispovijest londonskoga gangstera napisao je: “Zaista mi je drago što je moja knjiga Ispovijest londonskoga gangstera sada objavljena i na hrvatskomu jeziku… Nadam se da će moja priča – priča o nekome tko je još uvijek slomljen – doprijeti do vas i pomoći vam da susretnete Boga bez obzira koliko mislili da vam je život u neredu. Vjerujem da Bog može preobratiti živote ma koliko uništeni oni bili i da su milosrđe, milost i sloboda koje sam doživio dostupni svima.“

Knjiga „Ispovijest londonskoga gangstera”“ dostupna je u svim knjižarama Verbum, a možete je naučiti i preko web knjižare www.verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

U ovom kratkom video uratku pogledajte dojmljivo Johnovo svjedočanstvo:

Bitno.net