Collage

Vaša Svetosti, sinodski oci, braćo i sestre, dolazim u ime Udruženja katoličkih liječnika iz Bukurešta. Članica sam Rumunjske grkokatoličke Crkve. Moj otac je bio kršćanski politički vođa, kojeg su komunisti držali u zatvoru 17 godina. Iako su moji roditelji bili zaručeni iščekujući svoje vjenčanje, ono se dogodilo tek 17 godina kasnije.

Sve te godine moja majka je čekala mog oca, iako nije ni znala je li on uopće živ. Oboje su bili herojski vjerni i Bogu i zarukama koje su dali. Njihov primjer pokazuje kako Božja milost može nadići sve grozne socijalne okolnosti i materijalnu neimaštinu.

Mi, kao katolički liječnici, oni koji se bore za život i obitelj, možemo vidjeti kako je ovo sve, prvenstveno, duhovna borba.

Materijalna neimaština i konzumerizam nisu glavni uzroci obiteljske krize. Osnovni uzrok seksualne i kulturalne revolucije je onaj ideološki. Gospa je u Fatimi rekla kako će se zla iz Rusije proširiti cijelim svijetom. Prvo je to učinjeno nasilnim putem, klasičnim marksizmom, koji je ubio desetke milijuna. Sada se to čini kulturalnim marksizmom, koji se nastavlja na Lenjinovu seksualnu revoluciju, Gramscijevom i frankfurtskom školom, sve do rodne ideologije i prava homoseksualaca koja su danas na snazi.

Klasični marksizam je težio ka redizajniranju društva i to nasilnim oduzimanjem imovine. Revolucija danas ide još dublje; želi redefinirati obitelj, seksualni identitet i ljudsku prirodu. Ta ideologija se naziva naprednom, no nije ništa drugo do drevna ponuda zmije, koja želi da čovjek preuzme kontrolu, zamijeni Boga, odredi sam spasenje ovdje, u ovom svijetu.

To zlo ima religioznu narav i naziva se gnosticizam. Dužnost pastira je to prepoznati, upozoriti stado na tu opasnost.

“Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.”

Poslanje Crkve je da spašava duše. Zlo u ovom svijetu dolazi od grijeha. Ne od očaja zbog nejednakih prihoda ili “klimatskih promjena”. Rješenje je u evangelizaciji. Obraćenju. Nije u vladama ovog svijeta i u njihovoj kontroli koja je svakim danom sve izraženija. Danas su vlade glavni agenti koji nameću kulturalni marksizam našim narodima, sve pod krinkom kontrole populacije, reproduktivnog zdravlja, prava homoseksualaca, rodnog obrazovanja, rodnih prava i tako dalje.

Ono što je svijetu danas potrebno nije ograničavanje slobode, nego prava, istinska sloboda i oslobođenje od grijeha. Spasenje.

Našu Crkvu je ugnjetavala sovjetska okupacija, ali niti jedan od naših 12 biskupa nije izdao svoje zajedništvo sa Svetim Ocem. Naša Crkva je preživjela zahvaljujući odlučnosti naših biskupa i primjera koji je dala odolijevajući zatvorima i teroru koji je vladao.

Naši biskupi su zamolili svoje zajednice da ne slijede svijet, te da ne surađuju s komunistima. Sad je nama potrebno da Rim kaže svijetu: “Pokaj se za grijehe i obrati se Bogu, jer približilo se kraljevstvo nebesko”.

Ne samo mi, laici katolici, nego i mnogi kršćani pravoslavne vjeroispovijesti, ustrajno mole za ovu Sinodu. Jer, kao što oni kažu, ako Katolička Crkva popusti duhu svijeta, bit će jako teško ostalim kršćanima tomu se oduprijeti.

www.lifesitenews.com

Prijevod: T.S. | Bitno.net