Sestra Cristina

Sestra Cristina Scuccia, talijanska uršulinka čije su pojavljivanje i pobjeda na talijanskom talent showu izazvale reakcije od oduševljenja do kritika (više o tome OVDJE), objavila je najavni video spot za njezin album koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, a riječ je o obradi pjesme poznate pop pjevačice Madonne koja se zove “Like a virgin” (Kao djevica).

Zbog odabira ove pjesme nekima će se učiniti kako sestra čak i namjerno izaziva nove kontroverze. Naime, pjesma je u svojoj originalnoj verziji zamišljena kao provokacija erotičnih stihova uz koju je išao i odgovarajući spot, strategija koju je Madonna koristila redovito tijekom svoje karijere.

Međutim, sestra Cristina je u razgovoru za talijanski katolički dnevni list Avvenire pojasnila kako je ta pjesma upravo njezin odabir i kako nije imala nakanu “provocirati”.

“Dok sam čitala tekst, neopterećena ranijim tumačenjima, shvatila sam da je pjesma o ljubavi koja ima snagu obnoviti ljude, spasiti ih od njihve prošlosti. Zato sam i napravila baladu od nje, a nje plesnu pop pjesmu kakva je nekad bila. Nešto bliže moltivi, nego pop pjesmi”, pojasnila je sestra. Tekst Madonnine pjesme na engleskom možete naći OVDJE.

Talijanska redovnica u razgovoru za talijanski medij rekla je kako s nestrpljenjem čeka album koji izlazi idući mjesec i kako je radosna “što će moći svjedočiti Krista kojeg je upoznala”.

Avvenire u svom tekstu o sestri pojašnjava kako ona sve prihode koje zaradi (uključujući i nagradu za pobjedu na telant showu) odmah proslijeđuje svojem redu koji novce koristi za svoje karitativne projekte.

“Ja sam dala zavjet siromaštva”, rekla je redovnica.

Pogledajte video i sami zaključite što mislite o pjesmi.

Goran Andrijanić | Bitno.net