Fotografija malenog Davida u majčinom naručju, s dudom u ustima, obišla je svijet i postala simbolom Sinode o obitelji. Prije početka zasjedanja, obitelj se susrela s papom Franjom koji je malenom Davidu odmah udijelio svoj blagoslov

– Čim ga je ugledao, Papino lice zasjalo je od radosti – kaže Davidova majka Patrizia koja zajedno sa svojim mužem Massimom već jedanaest godina živi misionarski poziv. Oboje su članovi neokatekumenske zajednice, a pozivnica za sudjelovanje na Sinodi stigla im je na adresu u Nizozemskoj, u kojoj djeluju kao „obiteljski misionari“. Maleni David najmlađe je od 12-ero djece ovog bračnog para rodom iz Rima, a prema riječima roditelja njegov prvi dan na Sinodi prošao je odlično – zaplakao je samo jednom, a poslijepodnevno zasjedanje proveo je spavajući.

– Čast nam je sudjelovati u ovom velikom događaju. Zahvalni smo Svetom Ocu što nas je pozvao te nam omogućio posvjedočiti i zahvaliti Gospodinu na svemu što je za nas učinio – rekao je dječakov otac, dodavši kako je zahvaljujući enciklici pape Pavla VI. „Humanae vitae“ zajedno sa svojom suprugom otkrio „izvanredno poslanje: suradnju s Bogom u rađanju djece stvorene za vječni život“.

– Mnogi su nam oduševljeno rekli kako nas je prekrasno čuti i vidjeti, jer u nama vide potvrdu kako je teorija moguća i u praksi. Mi smo normalni ljudi i ono što Bog čini po nama, može činiti i po drugima

Uz bračni par Paloni u radu Sinode sudjeluje još 17 bračnih parova među kojima su i Marco i Marialuca Matassoni iz Trentinske biskupije u kojoj aktivno sudjeluju u obiteljskom pastoralu.

– Nismo teolozi, a na Sinodi želimo iznijeti svoje svjedočanstvo, te svjedočanstva obitelji s kojima se susrećemo u našem biskupijskom radu – kaže Marco, ne skrivajući oduševljenje zbog poziva na Sinodu.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net


Molitva za plodonosne rezultate Biskupske sinode o obitelji!

Isuse, Marijo i Josipe
u vama promatramo
sjaj istinske ljubavi,
vama se s pouzdanjem obraćamo.

Sveta Nazaretska Obitelji,
učini i naše obitelji
mjestima zajedništva i prostorom molitve,
istinskim školama evanđelja
i malim domaćim Crkvama.

Sveta Nazaretska Obitelji,
neka u obiteljima nikada više ne bude
nasilja, zatvorenosti i podjele:
neka svatko tko je povrijeđen i sablažnjen
brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje.

Sveta Nazaretska Obitelji,
neka predstojeća Biskupska sinoda
ponovno probudi u svima svijest
o svetom i nepovredivom značaju obitelji
i njezinoj ljepoti u Božjoj promisli.

Isuse, Marijo i Josipe,
čujte našu poniznu molitvu i uslišite nas.

Amen.