Foto: Vatican Radio

Stanje je u Gazi sve teže; izraelska je vojska pokrenula kopnenu ofenzivu. U tom je kontekstu papa Franjo, nakon što je u nedjelju uputio snažan apel da se nastavi moliti za mir u Svetoj zemlji, jutros osobno telefonirao predsjedniku Shimonu Peresu i predsjedniku Mahmoudu Abbasu. 

Papa je s dvojicom predsjednika podijelio svoju vrlo veliku zabrinutost zbog sadašnjega stanja u sukobu koji – kako stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – na poseban način obuhvaća Pojas Gaze i koji, u ozračju sve većega neprijateljstva, mržnje i trpljenja tih dvaju naroda, sije vrlo brojne žrtve, uzrokujući tako tešku humanitarnu krizu. 

Kao što je već učinio tijekom svojega nedavnog hodočašća u Svetu zemlju, i u prigodi zaziva za mir 8. lipnja, papa je Franjo zajamčio svoju stalnu molitvu, kao i molitvu cijele Crkve, za mir u Svetoj zemlji. Osim toga, sa svojim je sugovornicima, koje smatra ljudima mira, i onima koji žele mir, podijelio potrebu za nastavkom molitve i zauzimanja kako bi se sve zainteresirane strane, kao i svi oni koji imaju političku odgovornost na lokalnoj i međunarodnoj razini, zauzeli da se prekine svako neprijateljstvo, i uložili napore u korist primirja, mira i pomirenja srdaca – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice. 

Radio Vatikan