Naime, američki svećenik pater Kevin Devine, koji već deset godina organizira sv. misu na engleskom jeziku u Međugorju, otkrio je nove detalje nakon misnog slavlja na 33. obljetnicu ukazanja.

Kako je pater Devine istaknuo, Hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko, koji je nedavno bio u Rimu na susretu nadležnih religijskih zajednica, imao je kao i ostali nekoliko trenutaka sa papom Franjom. U tom kratkom razgovoru se fra Miljenko Šteko predstavio kao provincijal regije kojoj pripada i Međugorje. Na to je Sveti Otac odgovorio: “Molite da sam donio ispravnu odluku.”

Po ovim riječima se može donijeti zaključak, kako je zapravo već pala odluka Svetog Oca u vezi fenomena u Međugorju. No kada će ona biti priopćena u javnosti, do sada još nije poznato. Znamo da je komisija koju je Benedikt XVI. prije četiri godine ustanovio, već krajem prvog mjeseca završila svoj rad i predala dokumentaciju u ruke Kongregacije za nauk vjere. Za sada cijela Crkva još čeka na odluku Svetog Oca, koja bi mogla biti uskoro javna.

Bitno.net