U utorak, 24. ožujka 2015., u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu upriličena je tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni geslo, logo i plakat za predstojeći pohod pape Franje Sarajevu, 6. lipnja ove godine – prenosi Katolička tiskovna agencija BK BiH.

Na konferenciji je govorio kardinal Vinko Puljić, te jedan od autora loga i plakata, Miroslav Šetka, profesor likovne umjetnosti. Drugi je autor dizajner Dragan Ivanković.

„Za moto smo uzeli riječi: Mir vama. Razlog za ovu odluku leži i u tome što je i sam papa Franjo dao poticaj za taj moto najavljujući svoj dolazak u Sarajevo kako bi nas ohrabrio u procesu izgradnje mira“ – rekao je kardinal Puljić, dodajući:

„I nama treba […] poruka mira koja će biti ohrabrenje svim žiteljima ove zemlje i svim ljudima dobre volje, na poseban način nama katolicima, jer Papa u prvom redu dolazi kao vrhovni poglavar Katoličke Crkve.“

Gospodin Šetka je pak kazao da su gospodin Ivanković i on nastojali u logo ugraditi više elemenata u obliku otvorene forme, ističući simboliku križa, goluba s maslinovom grančicom, granicu Bosne i Hercegovine, boju njezine zastave te boju hrvatske prisutnosti u BiH. Kazao je i da su razrađene različite forme loga uz dodatak simbolike tropleta.

KTA | Bitno.net