Kako prenosi egipatski Daily News, Crkva Mučenika bit će izgrađena u mjestu Al Awar, 25 kilometara udaljenom od Minye – glavnoga grada istoimene pokrajine iz koje je bila većina stradalih kršćana. Prema riječima gradonačelnika, generala Gamala Mubarala Qinawyja, radovi će započeti idućih dana, a za izgradnju crkve do sada je osigurano pet milijuna egipatskih funta od potrebnih deset.

Kamen temeljac buduće crkve postavljen je još u travnju, no zbog nedostatka potrebne dokumentacije početak radova morao je biti odgođen. Iako je egipatska vlast podržala izgradnju, islamski ekstremisti organizirali su prosvjede kako bi ju spriječili. Upravitelj pokrajine nastojao je umiriti situaciju organiziravši  susrete utjecajnih predstavnika muslimanske i kršćanske zajednice, ali i uz pomoć snaga reda.

Podsjetimo, islamistički militanti oteli su egipatske kršćane koji su radili u Libiji, a potom im odrubili glave. Na videu objavljenom na internetu čuje se kako neki od njih prije pogubljenja izgovaraju: “Isus Krist je Gospodin”.

Ubojstvo mučenika izazvalo je tugu i šok među koptskim kršćanima, ali sve je više svjedočanstava o tome kako im je taj događaj ojačao vjeru. Jedno od njih je i svjedočanstvo Beshira Kamela, brata dvojice ubijenih mučenika, koje možete pročitati NA LINKU.

Više o Koptima doznajte OVDJE!

M.V.|Bitno.net