Fury, koji je u ring ušao uz poznati gospel “I’m going to have a little talk with Jesus, tonight when I get home“, te s krunicom oko vrata, nakon meča najprije je zahvalio Onome koji je najzaslužniji za njegovu pobjedu

– Došao sam u Njemačku pobijediti moćnog prvaka Vladimira Klička i moj Gospodin, moj Spasitelj, moja Stijena, moj Oslonac, večeras mi je podario slavlje. Zahvaljujem slavnom imenu Isusovu! – kazao je novi svjetski prvak.

Nekoliko dana prije borbe, u razgovoru za Catholic Herald, Fury je otvoreno progovorio o svojoj vjeri, te priznao kako se nijedna nagrada koju kao boksač može osvojiti ne može usporediti s onom najvažnijom: vječnim životom!

– Odlazak u raj je ono najvažnije što svaki muškarac i žena trebaju tražiti, a biti s Bogom najvažnija je stvar u životu. To nije lako, kao što mnogi ljudi misle, već vrlo  zahtjevno. Neće svi doći u raj, a ja se nadam kako ću biti među odabranima – rekao je Fury.

Na pitanje kako pomiruje svoju vjeru sa boksom, u kojemu vrlo često mora ozlijediti protivnika, 27-godišnji boksač odgovara:

– Bog nam daje talente, a ja koristim svoj talenat najbolje što mogu. Prije svake borbe molim za protivnike. Molim da budu snažni i zdravi, te da bude prava, dobra borba. To je posao poput svakog drugog. Biblija nam kaže da trebamo raditi, a boks je u konačnici samo sport.

Novi svjetski prvak irskog porijekla rođen je u blizini Manchestera, a osobito je ponosan na povijest svojega naroda i na njegovu vjeru koju je otkrio tek prije nekoliko godina i to zahvaljujući svojem ujaku. Od tada svoju vjeru hrabro i odvažno svjedoči u svakoj prilici, svjestan kako ona traži sazrijevanje i rast.

– Nastojim ići u crkvu svake nedjelje i često čitati Bibliju, no ne uspijevam onoliko koliko bih trebao. To mi daje snagu i svijest da me, ako je Bog sa mnom u kutu, nitko ne može pobijediti – kaže je Fury, a onima koji ga ismijavaju zbog njegova javnog svjedočenja poručuje:

– Ako se ja budem sramio Boga i on će se mene sramiti. Ako je On na prvom mjestu, sve će biti dobro. Vjera je moja snaga, ne slabost – i ona mi pomaže.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net