Otac Tom, nije razapet

Premda su prije tjedan dana salezijanci demantirali vijest kako će otac Tom Uzhunnalil, otet tijekom napada na starački dom u Jemenu, biti razapet na Veliki petak, jučer su neki naši mediji prenijeli vijest kako je do razapinjanja ipak došlo, citirajući pritom austrijskog kardinala Christopha Schönborna koji je o ocu Tomu govorio prilikom propovijedi na Uskrsno bdijenje.

Odmah idući dan kardinal Schönborn i Bečka nadbiskupija objavili su kako do ubojstva ipak nije došlo, a demanti je poslao i biskup Paul Hinder, apostolski vikar Južne Arabije koji je izjavio kako postoje “snažne indicije da je otac Tom još uvijek živ i u rukama otmičara”, ali kako ne može dati više informacija radi sigurnosti ovog salezijanskog svećenika.

“Kardinal Schönborn već je ispravio svoju izjavu, koju je temeljio na pogrešnoj izjavi nadbiskupa Bernarda Morasa u Bangaloreu. Određeni mediji u Indiji su prenervozni i znatiželjni te nisu svjesni da se igraju sa životom oca Toma. Ne mogu reći ništa više zbog razloga koje sam dao u prvoj rečenici”, rekao je biskup Hinder u razgovoru za Catholic News Agency.

Sami salezijanci u Indiji zamolili su da se prestanu širiti lažne informacije i glasine o sudbini oca Toma, navodeći kako jednostavno nema dokaza o njegovoj smrti, ali ni službenih informacija o njegovoj lokaciji i sudbini.

Otac Tom, salezijanski svećenik koji je pomagao sestrama Majke Terezije u staračkom domu u Jemenu, otet je prilikom napada na spomenuti dom od strane islamista koji su pritom ubili 16 osoba, među njima 4 časne sestre, nekoliko članova osoblja, ali i štićenika.

Bitno.net zajedno sa salezijanskim redom poziva na molitvu za oca Toma i njegove otmičare.

Tino Krvavica | Bitno.net