Kanadska pro-life aktivistica Mary Wagner koja se već nekoliko puta našla u problemima s kanadskim zakonom jer je odgovarala žene od abortusa (o tome smo pisali OVDJE i OVDJE) ponovno je osuđena na zatvorsku kaznu, ovaj put na 10 mjeseci zatvora.

Presuda je to jučer izrečena na sudu u Torontu, a Wagner je proglašena krivom jer je prekršila uvjetnu kaznu, ponovno ulazeći u kliniku za pobačaje i razgovarajući ondje sa ženama. Sutkinja Mavin Wong osudila ju je na 10 mjeseci zatvora, a u presudi je rekla kako je Wagner “nametala svoja vjerska uvjerenja drugima” i stvarala osjećaj “emotivne i psihološke krivnje kod žena koje su željele abortirati”. Mary je već provela u zatvoru 6 mjeseci, od uhićenja prošle godine, i ostat će tamo još 4 mjeseca.

Cijelo vrijeme rasprave Wagner je šutjela, kako je rekla, u znak solidarnosti sa žrtvama abortusa. Međutim, ono najvažnije što je imala reći, već je odavno izrekla – ona nema namjeru odustati od svojih ulazaka u kliniku za pobačaje koje kanadski zakon tretira kao “ometanje poslovnih aktivnosti”. Prvi put se našla u zatvoru 2000. i od tada je 6 puta bila osuđena na njega. Kako je rekla, nema namjeru odustajati od svojih aktivnosti niti kada ponovno izađe iz zatvora.

G. An. | Bitno.net