“Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” geslo je božićne akcije koju i ove godine provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu. Putem portala Dormitio, ili e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net, do subote, 20. prosinca 2014., možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji.

Godine 2012. bilo je prijavljeno 20.789 imena iz različitih zemalja svijeta, a prikupljeno je preko 80 tisuća eura milodara. Lista s imenima bila je dugačka skoro 50 metara i teška oko pet kilograma.

Prošle 2013. godine bilo je prijavljeno 36.765 imena, a prikupljeno je bilo 34.850,40 eura za tamošnji franjevački Obiteljski centar. Opat Gregory Collins OSB i ove će se godine zajedno s benediktincima nakon polnoćke pješice uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih.

Weihnachtsaktion 2013_Namensrolle

Francisko Pavljuk