Otvoreno pismo čitatelja: Trebam li u zatvor ako sam uvjeren da je homosekualnost seksualni poremećaj?

Njemačko etičko vijeće, savjetodavno tijelo njemačke vlade u etičkim pitanjima, objavilo je ovaj tjedan nevjerojatnu preporuku. Vlasti u Njemačkoj, tvrdi Vijeće, trebalo bi razmisliti o ukidanju zabrane incesta!

“Temeljno pravo svakog čovjeka na samoodređenje u pitanjima seksualnosti trebalo bi u tom slučaju biti u prednosti nad apstraktnom obranom obitelji”, stoji u priopćenju tijela koje ima ukupno 25 članova od kojih je 14 bilo za ovakvu formulaciju, 9 njih bilo je protiv, a dvoje suzdržano.

Vijeće se izjašnjavalo povodom slučaja brata i sestre iz njemačke pokrajine Saske koji su u vezi i imaju četvoro djece (od toga dvoje njih su rođeni s mentalnim hendikepom) i koji su kažnjeni zbog incesta. Patrick Stuebing upoznao je svoju polusestru kada je ona imala 16 godina, a on 24 i sada ne želi odustati od veze s njom. On je već odslužio jednu zatvorsku kaznu, a sve njihove žalbe, uključujući i onu pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu bile su, naravno, odbijene.

Međutim, ovaj opravdani čvrsti civilizacijski i pravni konsenzus o pitanju incesta sada je u pitanje dovelo Vijeće sastavljeno od psihologa, teologa i drugih stručnjaka. Tvrde da “nema opravdanja za zakonsku zabranu incesta”, da to nije niti “dobro obitelji” niti “moguće zdravstvene posljedice potomaka”.

“Većina u Vijeću smatra kako zakon ne smije jačati društveni tabu”, izjavio je dr. Michael Wunder, psihoterapeut i član Njemačkog etičkog vijeća.

Treba napomenuti kako ovo Vijeće ima samo savjetodavnu ulogu, te da njihove preporuke ne obvezuju. S druge strane iz krugova vladajuće stranke CDU premijerke Angele Merkel već su stigli signali kako ova preporuka neće biti usvojena. Međutim, prvi korak prema legalizaciji incesta je napravljen. Preporuka “etičkih” stručnjaka je tu i možda je njemački konzervativci smatraju u ovome trenutku neprihvatljivom, ali neka buduća vlada sastavljena od socijaldemokrata i drugih “liberalnijih” stranaka zasigurno neće. Uništavanje institucije obitelji, kako vidimo, se nastavlja, a pristaše seksualne revolucije iz 1960-ih postali su intelektualnim mainstreamom koji određuje pravila u ovoj bolesnoj igri.

“Seksualni odnos između roditelja i malodobnog djeteta i dalje treba biti zabranjen”, rekao je Wunder.

Za sada. Jer, čini se, i taj “tabu”, kako seksualni revolucionari zovu psihološke i duhovne temelje na kojima je izgrađena civilizacija u kojoj živimo, mogao bi biti uskoro srušen.

Goran Andrijanić | Bitno.net