Nadbiskup Gabriele Caccia, apostolski nunciji u Libanonu, posjetio je žrtve bombaškog napada u Beirutu, ističući da je potrebno očuvati poruku suživota u Libanonu, unatoč krizi koja pogađa tu zemlju. Napad bombaša samoubojica 12. studenog u Beirutu usmrtio je najmanje 46 osoba, a ranio ih je više od 200. Ti su se napadi, za koje je odgovornost preuzela samozvana Islamska država, zbili uoči napada u Parizu.

„Došli smo ovamo kako bismo izrazili prijateljstvo i bratstvo s ozlijeđenima“, rekao je nuncij prilikom posjeta ranjenima, koji su svi muslimani. Inicijativu je organizirala libanonska redovnička zajednica „Misija života“, koja je posvećena služenju najsiromašnijima u zemlji – prenio je Catholic News Service.

U pratnji nuncija bio je maronitski nadbiskup Paul Matar, o. Wissam Maalouf, članovi redovničke zajednice „Misija života“ i dobrovoljci. Bog voli toleranciju te je veći od bilo koje želje za osvetom – rekao je nadbiskup Caccia tijekom posjeta, dodajući kako poruku raznolikosti Libanona valja očuvati unatoč svim krizama.

Nuncij je istaknuo da je Papa Franjo blizu svim potlačenima i potrebitima u svijetu. O. Maalouf je pak kazao da smo, suočeni sa zlom i nepravdom, pozvani širiti kulturu ljubavi i nenasilja. Na taj način je moguće nadvladati sve prepreke i suočiti se s bilo kojom nepravdom.

Radio Vatikan|Bitno.net