“Nadamo se kako će Bogorodica s Bergogliom učiniti isto čudo koje je napravila s onim drugim”, navodno je rekao mons. Negri, aludirajući, prema zaključcima nekih medija, na papu Ivana Pavla I. i njegov 33-dnevni pontifikat. Prema autoru članka, novinaru Lorisu Mazzettiju, mons. Negrija posebno je razljutilo imenovanje “svećenika s ulice” novim biskupima Bologne i Palerma.

Svoje komentare mons. Negri navodno je izgovorio tijekom putovanja vlakom, u jednom telefonskom razgovoru, te u razgovoru sa svojim tajnikom za vrijeme istog putovanja. Njegove riječi čuli su neki od putnika koji su se našli u blizini, a mjesec dana kasnije objavio ih je spomenuti talijanski list.

Nadbiskup Negri demantirao je objavljenu vijest izjavivški kako  je Il Fatto Quotidiano “povrijedio temeljne deontološke norme novinarstva, pripisujući mu rečenice koje nikada nije izgovorio i pretvarajući hipoteze i činjenice”.

“Franjo treba završiti kao onaj drugi Papa” riječi su koje nikada nisam izrekao”, jasan je mons. Negri.

U svojem prvom demantiju, nadbiskup Ferrare napisao je kako je zatražio susret sa Svetim Ocem kako bi u prijateljskom razgovoru mogao otvoriti svoje srce, te izrazio potpunu poslušnost i odanost Papi.

Reagirao je i poznati katolički pokret Zajedništvo i oslobođenje, čiji je član mons. Negri.

“Takve grube i sadržajno neprihvatljive izjave, zasigurno ne dolaze od jednog nadbiskupa i u potpunosti su suprotstavljene osjećajima Pokreta prema papi Franji na nadbiskupima Bologne i Palerma”, stoji u priopćenju Pokreta.

M.V.|Bitno.net