Korizma u Parizu

„Korizmena predavanja“ naslov je inicijative Pariške nadbiskupije, u okviru koje se još od 1835. godine svake korizmene nedjelje u pariškoj katedrali Naše Gospe održavaju konferencije koje su za grad, kao i za cijelu Francusku, uporište za kršćansko razmišljanje o aktualnosti vjere.

U godini u kojoj Katolička crkva u Parizu razmišlja o etičkim temeljima solidarnosti, pitamo se kako otvoriti putove nade u trenutku krize slijedom koje na budućnost gledamo zabrinuti i nezainteresirani – istaknuto je u priopćenju Pariške nadbiskupije.

Stoga je svrha predavanjā – kako stoji u priopćenju, a prenosi agencija Sir – odrediti putove razmišljanja i zajedničko djelovanje. Na predavanjima će se uvijek suočiti jedan predstavnik „kršćanske savjesti“ i predstavnik „drugih iskustava“.

Prvo je predavanje, 26. veljače, održao milanski nadbiskup kardinal Angelo Scola, te govorio o temi „Kršćanska etika i život u društvu“, a niz će završiti na Cvjetnicu, predavanjem Andree Riccardija, utemeljitelja Zajednice svetoga Egidija i ministra u talijanskoj Vladi, o temi „Solidarnost: realizam i duh“.(rv/bitno.net)Bitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare

(0 komentara)