U posljednjih 50 godina abortus je ubio 2 milijarde nerođene djece, što je jedna trećina čovječanstva, a osim moralnih posljedica, taj čin počinje uzdrmavati i temelje svjetskog gospodarstva, rekao je danas u Rimu Joseph Meaney, direktor međunarodne koordinacije u pro-life udruzi Human Life International.

Kako je rekao, abortus stvara negativne posljedice u siromašnim državama gdje nema razvijenih mirovinskih sustava, a djeca su jedina financijska potpora u danima starosti. Isto tako, u bogatijim državama, visoka stopa abortusa smanjuje produktivnost i potrošnju.

Kako je rekao, ozbiljne posljedice abortusa i kontraceptivnog mentaliteta moguće je vidjeti u Italiji.

“Svaki Talijan dobro zna kako su te posljedice dovele do velikog smanjenja stanovništva koje će uzrokovati da će za nekoliko godina nedostajati novca za mirovine. Abortus je učinio da je disproporcija između ljudi za mirovinu i onih koji su u produktivnim godinama tako velika. Ali, čak i tako moćno gospodarstvo kakvo je američko trpi zbog posljedica abortusa”, rekao je Meaney za Radio Vatikan.

“Računa se kako prosječan Amerikanac tijekom svog života u gospodarski sustav svojom potrošnjom i porezom unese oko 3 milijuna dolara. Računamo li kako je u SAD-u od legalizacije 1973. napravljeno oko 55 milijuna abortusa, može se računati kako je američko gospodarstvo izgubilo oko 165 bilijuna dolara. Naravno, abortus je puno više od običnog ekonomskog gubitka, ali i gospodarski gubici koje uzrokuje su zapanjujući”, rekao je Meaney za Radio Vatikan.

G. An | Bitno.net