Zbog sve većeg vala nasilja i organiziranog kriminala, te niza provala u crkve, obeščašćenja grobova, te izokretanja križeva i uništavanja kipova Blažene Djevice Marije, nad čitavim je gradom, na zahtjev lokalne molitvene zajednice, izvršen obred egzorcizma iz zraka, preciznije – iz helikoptera.

„Ako Sotona postoji, onda je potpuno preuzeo kontrolu nad gradom Castellammare di Stabia. Nije nam preostalo ništa drugo nego pozvati egzorcista“, stoji u izjavi molitvene zajednice čiji se članovi nadaju kako će moralno i ekonomsko propadanje njihova grada biti zaustavljeno većom pobožnošću i molitvama lokalnog stanovništva.

Ovakav oblik egzorcizma, međutim, nije novost. Podsjetimo kako je u svibnju ove godine umirovljeni nadbiskup Guadalajare kardinal Juan Sandoval Íñiguez izvršio „nacionalni egzorcizam“ nad čitavim Meksikom, i to zbog velikog broja pobačaja, sve raširenije trgovine drogom te visokog stupnja nasilja.

-Egzorcizam izvršen u (gradu) San Luís Potosí prvi je takav obred koji je okupio egzorciste iz različitih krajeva zemlje kako bi otjerali sile mraka ne iz osobe već iz čitave zemlje – kazao je jedan od prisutnih egzorcista, o. José Antonio Fortea.

Spomenimo kako je na ovogodišnjem međunarodnom tečaju za egzorciste održanom u Rimu iznesen je podatak kako je ‘potražnja’ za egzorcistima sve veća. Tako je u Velikoj Britaniji do prije nekoliko godina samo polovica biskupija imala službenog egzorcista, dok ga danas imaju gotovo sve britanske biskupije.

– Ne tako davno, značajan broj vjernika nije vjerovao u postojanje đavla, ali ljudi se polako vraćaju Pismu – kaže jedan engleski egzorcist iz Birminghama.

Italija također bilježi značajan porast zahtjeva za egzorcizmom, zbog čega je samo u Milanskoj nadbiskupiji broj egzorcista s pet porastao na dvanaest. I Rimska biskupija morala je povećati broj egzorcista – s pet na deset.

Više o egzorcizmu pročitajte OVDJE!

M.V.|Bitno.net