Foto: www.marysmeals.hr

U vremenu luksuza i obilja dostupnih djeci u mnogim zemljama svijeta, milijuni njihovih vršnjaka u najsiromašnijim zemljama na spavanje odlaze gladni. Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi.

Dobrotvorna udruga „Marijini obroci“ dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni topli obrok za djecu.

Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Začetnik je gospodin Magnus MacFarlane Barrow, Škot koji je svoje humanitarno djelovanje započeo dovozeći za vrijeme rata pomoć u Međugorje i u Zagreb.

Marijini obroci trenutačno hrane skoro milijun djece u najsiromašnijih zemalja svijeta, gdje ljudi žive u iznimno teškim uvjetima, bez hrane, bez vode, bez sanitarnih čvorova, bez struje, izloženi mnogim bolestima koje su povezane s glađu.

Marijini obroci Hrvatske osnovani su 2009. godine te zahvaljujući dobroti svojih podupiratelja, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji. U njima se trenutno hrani više od 10 000 djece za koje se brinu hrvatski podupiratelji. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili pronaći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači, ne samo da mogu preživjeti, već mogu i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu u bolje sutra.

Već sa 75 kuna možete osigurati da jedno dijete tijekom jedne školske godine dobiva Marijine obroke. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, čini veliku razliku u životima gladne djece.

Ovdje možete vidjeti primjerak uplatnice za donaciju. Kroz božićno darivanje budite dio Marijinih obroka!

Bitno.net