Uočavajući stanje u nadbiskupiji, “koje nam ‘krade nadu’, te su mnogi izgubili radost života, odlučili smo ‘ići zajedno’, a to znači održati Sinodu”. Tu Sinodu u nadbiskupiji odlučili smo ostvariti pod geslom “Sve obnoviti u Kristu”. Ponovno moramo prepoznati da na našem putu nismo sami; da na našem trpljenju nismo sami nego je Krist ušao u našu povijest. On je živ i danas. Radovati se Božiću, znači prepoznati Krista na našem životnom putu na našim ostvarenjima i traženjima”, najavljuje kardinal Puljić.

“Bogočovjek se rodio kao malo dijete, kako bi rekao sluga Božji Stadler, da ga se ne bojimo, nego ga zavolimo… Ta Božja blizina je uzrok naše božićne radosti. U ovoj radosti želimo pristupiti obnavljanju svojih srdaca, naših obitelji, naših zajednica i cijele nadbiskupije.”

Čestitajući Božić, nastavlja kardinal Puljić, “želimo umnažati radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina jer se želimo u njemu obnoviti. Želimo se prepoznati zahvaćeni dobrotom i plemenitošću, želimo unijeti svjetla u svagdanji život.”

U čestitki svima želi da ih Isusovo rođenje oslobodi “grube psovke, svake svađe i izvora mržnje, da nestane tolike podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere. Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom društvu kojega svi moramo izgrađivati. Neka Isus donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su osamljeni i bolesni. Posebno neka donese radost djeci da rastu u ozračju obiteljske ljubavi i zdravog društva”, zaključuje kardinal Puljić.

IKA | Bitno.net