Križ

S obzirom na to da se ove godine obilježava jubilarno petnaesto Biblijsko bdjenje, ovogodišnji program obogaćen je nekim dodatnim događanjima.

U utorak, 3. veljače u 20 sati, u župnoj dvorani Nazaret, održat će se tribina „Petnaest godina čašćenja Božje riječi“, te će se prikazati i dokumentarni film “Biblijsko bdjenje” autora Dražena Bušića. Predstavit će se i knjiga “Biblijsko bdjenje” autora Ivana Dina Bedrine, u kojoj su sabrana iskustva čašćenja Božje riječi neprekidnim čitanjem cijeloga Svetoga pisma. Nakon filma i predstavljanja knjige bit će prigoda za svjedočanstva i iskustva s dosadašnjih Biblijskih bdjenja, kako iz Velike Gorice tako i iz drugih župa, dekanata i (nad)biskupija.

Na Čistu srijedu, 18. veljače, nakon večernje svete mise u 18.30 sati, započinje Biblijsko bdjenje, danonoćno proglašavanje Božje riječi. U dosadašnjih 14 godina, Biblijsko bdjenje u ovoj župi uvijek je trajalo pet dana i noći. Posebnost ovogodišnjeg jubilarnog petnaestog Biblijskoga bdjenja je njegovo dvostruko duže trajanje, deset dana i noći, jer će se Sveto pismo u cijelosti pročitati dva puta. Večernje svete mise tijekom tih deset dana predslavit će svećenici iz Zagrebačke nadbiskupije. Prije svake večernje svete mise bit će prilika za ispovijed.

U subotu, 28.veljače, održat će se završna svečanost Biblijskog bdjenja. Sveta misa zahvalnica počinje u 18.30 sati. Nakon mise, iz župe pozivaju sve goste i župljane na agape u dvorani Nazaret. U druženju i zajedništvu imat će prigodu iznijeti doživljaje i odjeke ovog jubilarnog Biblijskog bdjenja, te podijeliti iskustva i svjedočanstva kako Božju riječ slušamo i po njoj živimo u našoj svakodnevnici, poručuju iz Biblijske zajednice Navještenje koja djeluje u župi Navještenja BDM.

Bitno.net