v4HdL3QehTHuYrqCdlbk51QY3dn

Španjolski film “Marijina zemlja” (TIERRA DE MARÍA), koji progovara o osobama koje svjedoče da su imali kontakt s Blaženom Djevicom Marijom i tako se vratili Bogu, prošli je tjedan doživio premijeru u Poljskoj, gdje ga gleda veliki broj posjetitelja, prenijela je stranica tamošnjeg katoličkog tjednika Gosc Niedzielny.

Film kroz mješavinu fikcije i dokumentarnog pristupa pokušava prikazati iskustva ljudi koji su se preko Marije vratili vjeri i Crkvi. Redatelj i glumac Juan Manuel Cotelo, glumi u njemu “tajnog agenta”, “Đavoljeg odvjetnika” koji za cilj ima upoznati ljude na tri kontinenta koji su doživjeli povratak Isusu Kristu preko Marije. Tako se susreće s ljudima poput Amerikanca Johna Ricka Millera, bivšeg biznismena i savjetnika u američkoj vladi koji je nakon obraćenja postao evangelizator i danas se susreće sa svjetskim vođama, te ih nagovara da svoje zemlje posvete Isusu i Mariji. Ili s Kolumbijkom Amadom Rosom Perez, bivšim modelom koja je nakon nekoliko abortusa i koketiranja s istočnjačkim vjerama danas katolkinja. Autor filma otišao je i u Meksiko, gdje je razgovarao sa Salvadoreom Iniguezom, koji noću obilazi ulice toga grada i evangelizira prostitutke, pokušavajući ih izvući iz toga pakla.

U filmu je posjećeno nekoliko marijanskih svetišta, a važnu ulogu u njemu ima i Međugorje, koje je Španjolac također posjetio i gdje je razgovarao s ljudima kojima je odlazak na to mjesto promijenio život, a u filmu se pojavljuju vidjelice Vicka Ivanković, Mirjana Soldo i Milka Pavlović.

Film, kako kaže autor Cotelo, ima širu poruku.

“Je li bila dobra odluka to što smo maknuli Boga iz naših obitelji, naših škola, kulture i politike. Ako smo iskreni prema sebi, vidjet ćemo da nam realnost pokazuje da nam nešto nedostaje. Pravo je pitanje: Jesmo li pogriješili što smo maknuli Boga”, rekao je Španjolac.

‘Marijina zemlja’ je dosad prikazivan u nekoliko južnoameričkih država, SAD-u, a u Europi u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i sada – Poljskoj. Prikazivan je i na Bliskom istoku – u Kataru.

Pogledajte videoprilog Romereports.com o filmu, a više informacija o njemu možete naći OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net