Krizni put s razmisljanjima pape Franje (1)

Vrijeme korizme vrijeme je ozbiljnije duhovne priprave, a u tome će zasigurno pomoći i nova knjiga u izdanju nakladne kuće Verbum – “Križni put s razmišljanjima pape Franje” u kojoj su sabrane izabrane Papine misli. Izrečene jednostavnim jezikom doprijet će do svakoga tko knjigu uzme u ruke, a silinom poruke svojevrsna su duhovna obnova u malome.

“Uskrsnuće se ne može shvatiti bez križa. Na križu se nalazi povijest svijeta: milost i grijeh, milosrđe i pokajanje, dobro i zlo, vrijeme i vječnost. Međutim, logika križa nije u prvomu redu logika boli i smrti, nego ljubavi i sebedarja koje donosi život.” Ove riječi pape Franje u molitvi ovoga križnog puta odjekuju na poseban način. Jasnim i dubokim mislima Papa povezuje bolne postaje križnoga puta iz kojih se zrcali logika ljubavi s križevima svakoga čovjeka, uranjajući nas u otajstvo našega otkupljenja. Bliskost je uistinu ono na što nas upućuju njegove riječi, ali i ono što iz njegovih riječi izvire – bliskost križevima naše braće, ali prvenstveno bliskost s Kristom u posljednjim trenutcima njegova života koji je dao za naše spasenje.

Ovaj duhovno i životno vrlo poticajni križni put uvodi nas u bezvremeno otajstvo Kristove muke i ljubavi čineći da te velike trenutke povijesti spasenja proživimo na dubok i autentičan način.

Križni put s razmišljanjima pape Franje” obogaćen je upečatljivim ilustracijama čiji je autor čuveni Gustave Doré, a knjižicu je moguće koristiti za osobnu molitvu, kao i u kršćanskoj zajednici u kojoj se živi svoju vjeru: u župi, molitvenoj grupi, zajednici mladih i sl.

Knjiga “Križni put s razmišljanjima pape Franje” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a možete je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net