papa Franjo

Album na kojem su zabilježene propovijedi pape Franje uz glazbenu pratnju koju su komponirali talijanski rock glazbenici uskoro će biti objavljen na iTunesu, objavili su svjetski mediji.

Album pod nazivom “Probudi se!” stvaran je uz nadzor i potporu Svete Stolice, a njegov glavni producent i umjetnički direktor je otac Giulio Neroni, koji je već ranije bio angažiran na sličnim projektima koji su zabilježili propovijedi sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. U tim slučajevima glazbena podloga bila je sastavljena od poznatih djela klasične glazbe. Ovaj put, Neroni se odlučio na suvremenije forme i pozvao je na suradnju talijanskog rock glazbenika Tonyja Pagliucu, vođu glazbene skupine Le Orme, koja je u 1970-im bila popularna kao predvodnica žanra progresivnog rocka u Italiji.

Pagliuca je medijima rekao kako je ovaj poziv “prihvatio s entuzijazmom”, te kako je to za njega bio “umjetnički izazov”.

Album će biti dostupan u digitalnom obliku u studenome, a već je objavljen najavni singl koji nam može pružiti sliku onoga što nas očekuje. Riječ je  o pjesmi Wake Up! Go! Go! Forward! (‘Probudi se! Kreni! Kreni! Naprijed!) koja sadrži Papinu propovijed na engleskom, izrečenu tijekom njegova pohoda Južnoj Koreji.

Poslušajte pjesmu.

https://www.youtube.com/watch?v=UgnENsoCydY

G. An. | Bitno.net