Vjeruj mi, bit će dobro

Vjeruj

Na nasipu se sretosmo, slikar Mirko i ja. Bio je potišten. Pokušah ga podići na razinu duha. Rekoh mu: “Vjeruj mi, bit će dobro”. Sad se pitam, jesam li mu to smio reći, je li me razumio?

Potekoh iz ruke Očeve i naći ću se na kraju u rukama istog Boga. Njemu sam milje, on me sa simpatijom, ozarenih obraza i blistavih očiju gleda, čezne da mu kažem da je dobro što me uputio u svijet i ljudsku povijest. Sva zagonetka života je samo u ovome: da se nađemo – on Stvoritelj, ja stvorenje, on Otac, ja njegovo dijete, on svemoćan, ja nemoćan i potreban njega, on Otkupitelj, ja otkupljen.

“Bolno je biti čovjek”, reče mi Mirko. “Straše te ponori zla, noći su mračne i sablasne, smrt vreba iza svake minute, čežnje su neispunjene, želje nedohvatne, a krivice neuklonjive”. Odgovorih mu: “Ali Očevo svjetlo obasjava noći, Veliki petak otklanja krivice, Uskrsnuće ubija smrt, dobro pobjeđuje nad zlom, a čežnje idu ususret ispunjenju i želje se okreću dohvatljivostima.

Zemlja je most, put do doma, trenutak kušnje i potreba zastanka, da odgonetneš tko si, čiji si, odakle si pošao i kamo ideš.

Želiš još ovakvih priča? Pridruži nam se:

Lijepo je stoga biti čovjek. Vjeruj mi, sve će biti dobro! Među nas je došao Sin Božji u liku Isusa iz Nazareta. Sačuvaj život i dušu kao ratni plijen iz zemaljskih životnih bitaka. Jednog dana ćemo se sresti u nebu, kod kuće. Tad ću ti se zagledati u oči i upitati: jesam li imao pravo? Vjeruj mi, bit će dobro”.

Mirko se zagleda u mene i laganim koracima krenu kući. Slutio sam da je dobro i da će noćas stvoriti brojne akvarele. On je povjerovao i samo je to važno: bit će dobro. Jer, postoji Bog i to je sudbonosno za svakog čovjeka.

Don Tomislav Ivančić

Bitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare

(16 komentara)

16 thoughts on “Vjeruj mi, bit će dobro

  1. kao samostalni umjetnik bez velikih ,gotovo nikakvih financijskih prihoda …posjedujem jednu staru radionicu koju sam sam shodno preureredio učudan ambient sa nazivom Rabbit art studio ,uložio mnogo truda i novca ali zauzvrat ništa se ne vrača ,prodaja slika (neuokvirenih,tj.neuramljenih …jer mi novčani fond ne dopušta naprijed ,mislim da prolazim kroz fazu zatajene mistike i nezadovoljstva ..prodaja iako sezona još nije počela -nekim je vazda u plusu)mahom apstratnih ali i religijskih motiva sa naznakom da se uvijek vračam vieri ,neznam kako se promovirat ali barem što se tiče financija kad bi mogao pokriti troškove ,netražim puno …pitnje-što napraviti ?!

  2. Draga Dunja hvala na prijedlogu ali tih slika ima mnogo i dimenzije nisu male ,nemamam toliko mnogo religijskih motiva ,no to nije problem …mnogo toga je poklonjeno i u franjevački samostan u Dudrovniku 3,jedna formata 70x 40 cm ,druge slike su uglavnovnom apstrakcije koje možete pogledat na you tube u suradnji sa prijateljem iz Grada koji sam prebiva u Korčuli i objavio je neke videoi snimke ,kada sam radio 1967-1987 godine za glazbenu skupinu Papaguy koja uglavnom radi pod palicom prijatelja Maroja Arkulin-a koji je vokal i ujedno da se vratim -praveći omote i ilustracije za grupu ,možda malo škakljivog tematskog sadržaja s obzirom na tadašnje okolnosti u Hrvatskoj ,članovi grupe su jedan iz Canade-Toronto,,drugi je zimi u Beogradu …ali nemoj sada misliti na religijske relacije jer su to fini ljudi,jesam i ja nekad sa dugom kosom ,ma eto sad sam samostalan i na socijalnom tretmanu,nažalost ali ne predajem se,volim rad, roditelji su stari,pomognu i to mnogo,starog su kova naučili raditi,sada samo oko i doma gdje smo nas troje zajedno ,imam brata koji je branitelj i ima mali obrt oko ribanja i vozi turiste na razgledanje grada barkom,međutim nisam od onih koji bi priupitali niti za žvakače,nije to to,treba se sam izborit za svoj status ,mislim da je za sada najbolje da ostane ovako kako je,štiti me udruženje likovnih i prinjenjenih umjetnika ULIPUD ,tako plačenom članarinom,ne moram imati prijavu obrta,već je sve statutom ULIPUDa uredno,problem molim te pogledaj -u toj radionici,nemam vode već donosim u bocama iz kuće ,nemam wc nego koristim obližnji restoran za takve potrebe ,a tu je pozitiva što je taj restoran 25 m daleko tako da je šansa veća za rad ,nikakav sam trgovac nije mi to u prirodi ali eto nadam se i živim u nadi da ču ustrajati ,eto draga Dunja ako te zanima možeš me kontaktirati na ovu adresu i u vezi smještaja jer imamo jednu dvokrevetnu sobu slobodnu ,javi se ako te tebe ili prijatelje zanima …..Lukša Obradović U Pilama 5 20 000 Dubrovnik Hrvatska ,i hvala na interesu …Lukša!!!

  3. 'Vjeruj mi, biti će dobro' – nesmiju nas ove riječi zavarati!

    Neće nam u ovom životu, po zemaljskim kriterijima, biti dobro samo zato što vjerujemo da će biti dobro!

    Već, onome koji vjeruje u Gospodina 'ljubavlju djelotvorno', kako nas sv. Pavao ući, i 'koji ustraje do kraja, taj se može spasiti'. Naša nada i naša sreća je samo u Gospodinu koji nas otkupi za vječnu Gozbu Nebesku. No tu Gozbu svojom 'vjerom ljubavlju djelotvornom' moramo odabrati! Onda će biti dobro pa makar koje križeve nam dobri Bog darovao

    Vjera jednog kršćanina je odgovor na Božanski poziv na obraćenje srca, a ne povjerenje da će nam biti dobro samo zato što ja čvrsto vjerujem da će biti dobro. A onome koji zaista vjeruje, tko 'traži najprije Kraljevstvo nebesko', sve je dobro, jer sve je iz Božje ruke dobro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>